På Hajdes bor och jobbar vi i gemenskap

Här bor alla i egna lägenheter. Vi har 16 lägenheter fördelade på fem hus. Eftersom Hajdes är ett bykollektiv bor det också medarbetare med familjer på området. Här finner du trygghet, gemenskap och också självständighet.

Hus och boende
Hajdes-blomma

Gårdarna

Våra gårdar Skogsgården och Emmys Gård ligger i övre Fröjel, mellan Klintehamn och Hemse, mitt på den gotländska landsbygden. Här jobbar vi i vår trädgård, sköter om vår skog och njuter av den friska luften. Vi tycker om att vara nära naturen.

På Hajdes har vi lägenheter för 16 boende, fördelade på fem hus. Tre hus på Skogsgården och två hus på Emmys gård. Det är en kilometer mellan gårdarna, men vi samarbetar hela tiden och gör saker tillsammans.

Båda gårdarna har verkstäder, hantverkslokaler och stora trädgårdar som erbjuder meningsfulla arbetsuppgifter året om. Skogsgården är lite större och där finns ett stort samlingsrum och en butik. På Emmys gård finns ett växthus.

Hajdes-blomma

Nära till allt

Hos oss är det alltid nära till jobbet och nära till dina vänner på Hajdes. Det är inget krångel med att ta sig till jobbet när du bor och jobbar på samma gård.

Vill du ha sällskap är det bara att gå ut i köket, vardagsrummet eller kanske ut i trädgården – vi andra finns alltid i närheten. När du vill vara för dig själv går du till din lägenhet och stänger din dörr. Det är ju där du bor. Det är ditt hemma.

Hajdes-blomma

Boendet

Din egen lägenhet. Alla vill vi ha en plats att kalla hemma och på Hajdes får du din egen kompletta lägenhet med badrum och kök, tillgång till gemensamma utrymmen och tvättstuga.

Du får själv möblera. Du städar och håller ordning, men vi stödjer dig förstås när det behövs.

Här finns plats att bjuda familj och vänner på kaffe när du får besök.

Hajdes-blomma

Maten

På Hajdes serverar vi mat som är god och näringsrik. Ingredienserna skall helst vara närproducerade eller ekologiskt odlade. Det gör vi därför vi tycker att mat och miljö är viktigt. Gäster som fått smaka vill gärna komma hit och äta igen…