På Hajdes utgår vi från individens behov

Tycker du om att måla? Trivs du i naturen? Gillar du att dansa? Är du som bäst i trädgården? Är du snabb eller gillar att ta dig tid med saker? Pratar du mycket eller lite?

Verksamhet inomhus
Hajdes-blomma

Daglig verksamhet

Vi utgår från individens behov och försöker hitta verksamheter som passar. I den dagliga verksamheten får du först prova på olika typer av arbeten för att sedan jobba vidare med de som passar dig. De föremål vi tillverkar säljs i den egna lilla butiken samt på den årliga julmarknaden.

På Emmys Gård har vi ett stort växthus som förser oss med härliga fräscha grönsaker. Det är också ett mycket bra tillskott till den dagliga verksamheten.

Hajdes-blomma

Verksamhet såväl inom- som utomhus

Hos oss kan man få vara på många olika sätt. Här finns gott om möjligheter att prova på lite av varje. Vi utgår från individens behov och försöker hitta verksamheter som passar.

Hajdes-blomma

Bodi – vår egna butik

I butiken säljer vi egna arbeten såsom trasmattor, keramik, tovade föremål, ljus, smycken, brickor och målningar.

Här hittar du också en del ekologiska produkter för hushållsrengöring, skapande eller att äta.

Du är välkommen att handla i vår butik så gott som varje dag mellan 9–16, men det beror på vår övriga verksamhet som alltid kommer först. Känner du dig osäker kan du ringa 070-993 32 40.

Hajdes-blomma

Fritidsaktiviteter

Vi har roligt på fritiden också. Berättarkvällar, filmvisning och musicerande är återkommande inslag.

Ibland åker vi iväg på jazzklubb, gym, bibliotek, ridning… Då och då arrangerar vi disco eller maskerad.

Att följa årets rytm är viktigt för oss och det markerar vi genom att arrangera årstidsfester där sommarfesten är en höjdpunkt. Då bjuds det på buffé, musik och gemenskap till alla inbjudna; anhöriga, medarbetarfamiljer, grannar och sockenbor. En välbesökt fest som alltid är lika uppskattad av alla. Julmarknaden i början av december är också populär.